ABC-methodiek erkend door Vilans

Goed nieuws: de ABC-methodiek is opgenomen in de databank erkende interventies van Vilans. Hiermee wordt erkend dat het om een goed onderbouwde, succesvolle methodiek gaat. Zichtbaarheid in de databank interventies zorgt er bovendien voor dat meer organisaties in de ouderenzorg met zo’n beproefde interventie aan de slag kunnen.

De erkenningscommissie ouderenzorg licht toe: De training ABC-methodiek is een mooie en goed uitvoerbare interventie. Zorgmedewerkers leren om onbegrepen gedrag bij mensen met dementie methodisch in kaart te brengen om het gedrag positief te kunnen beïnvloeden en zo het welzijn van de persoon met dementie en gevoel van competentie en werkplezier van medewerkers te vergroten. De methodiek is gebaseerd op een bestaande Amerikaanse methodiek en er is jarenlange ervaring mee in de Nederlandse ouderenzorg. Een sterk punt is dat er uitgebreid aandacht wordt besteed aan de implementatie van de methodiek.’

ABC’99 introduceerde de ABC-methodiek in 1999 in Nederland. Met als doel alle medewerkers binnen de (ouderen)zorg te faciliteren in het omgaan met onbegrepen gedrag. RINO Zuid biedt, namens ABC’99, als enige in Nederland en Vlaanderen de ABC-methodiek aan in haar opleidingsaanbod. Bekijk hier het aanbod.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *