Als je elke dag over ‘borging’ piekert, weet je dat veel trainingen niet deugen. Drie tips voor trainingen waarvan je het effect op de werkvloer terug ziet!

Natuurlijk wil je dat een training effect heeft. Niet even, maar blijvend, zo een  die in je organisatie doordringt. In het DNA van je medewerkers komt. Zodat ze wat ze nieuw geleerd hebben, gaan toepassen en blijven toepassen. Goede trainingen geven je medewerkers een zetje in wat ze nodig hebben om de pittige klussen van elke dag goed aan te kunnen en zelf voort te bouwen op wat de training ze bood. Hier 3 tips voor zo’n duurzaam-effect-training!

Wat is het probleem? Nou, dat weet je maar al te goed. Een training die zowel je medewerkers verder helpt als de bewoners, is niet makkelijk te vinden. Er gaat veel geld in trainingsland om, maar wie een methodisch ‘gezonde’ training zoekt die ‘aansluit’ bij de eigen organisatie komt vaak bedrogen uit. Hoe vind je een training:

  • waar medewerkers plezier aan beleven?
  • waar medewerkers hun eigen (lastige) situaties behandeld zien?
  • die met (later) opfrisdagen enzovoort voor een blijvend effect en ‘blijvend leren’ zorgt?

Want dát wil je. Een training die aansluit, motiveert én waar je collega’s op voort kunnen bouwen. Bestaat die? Yes!

Ons advies?
Klik hier en lees over de Train-de-Trainers opleiding van Onbegrepen Gedrag (met de ABC-methodiek). Dat is een opleiding waar medewerkers uit de zorg tot parttime trainer worden opgeleid met deze voordelen:

  • Veel praktische kennis over onbegrepen gedrag
  • Goede begeleiding in didaktiek, waardoor het leuk en zinvol is om in eigen huis je collega’s te trainen
  • Blijvend toegang tot nieuw materiaal.

Onze tips?

  • Plan een voorlichtingsronde in, in je eigen organisatie en haal daarvoor een (gratis!) trainer van Onbegrepengedrag.nl binnen. Helemaal vrijblijvend, maar superzinvol.
  • Vraag naar het brede pakket trainingen over onbegrepen gedrag. Zowel voor mensen met dementie, mensen op de GP-afdeling of mensen met NAH.
  • Vraag als je twijfelt eerst een ronde trainingen aan die ervaren trainers van Onbegrepen Gedrag (met de ABC-methodiek) nu zelf geven.

Kortom?
Trainingen die je medewerkers écht ondersteunen en met een effectief tijdpad (met opfrisdagen en kennismakingsdagen voor nieuwe collega’s) werken organisch mee aan borging.

Meer weten? Kijk op www.onbegrepengedrag.nl of bel Nienke op 0616018336

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *