Medewerkers in de ouderenzorg zijn uit het goede hout gesneden. Ze hebben veel voor hun bewoners over. Houden van hen en nemen daarvoor veel op de koop toe. Neem Angeliek, nu 46, met zo’n 20 jaar ervaring in de ouderenzorg.
‘Er is heel veel in die 20 jaar veranderd’, zegt ze. Wat dan? ‘De bewoners zijn vrijwel altijd al heel erg in de war als ze bij ons komen…. En zo onrustig!’
Die onrust en dat late moment van opname heeft wel een prijs. En allerminst een leuke.
Angeliek somt op:
- ‘Wij krijgen heel moeilijk nieuwe collega’s want wie wil zich dagelijks laten slaan of knijpen? ’
- ‘Met te weinig medewerkers is de werkdruk enorm hoog: we rennen van incident naar incident.’
- ‘in feite komen de bewoners daardoor ook aantal te kort. Zo triest.’
Herkenbaar? Slaan en knijpen, oa doordat bewoners aandacht te kort komen? Wat kan hier veranderen waardoor én de bewoners én de medewerkers de juiste aandacht krijgen? Of is dit een gelopen race? Iets waar we ons bij moeten neerleggen?
Nee hoor, er is veel kennis over het Omgaan met Onbegrepen Gedrag! Een team ervaren trainers komt bij jullie in het verpleeghuis trainingen geven die volledig aansluiten op waar je mee te maken hebben hebt. Dat scheelt veel ellende maar het allerbelangrijkste is dat de rust en het woonplezier toenemen. En tenslotte ook het werkplezier. Drie vliegen in één klap. Met twee varianten:
- Ervaren trainers komen binnen 6 week bij jullie trainingen geven. Op maat, afgestemd met jullie zorgcoaches en met motivatiegarantie. (https://onbegrepengedrag.nl/praktische-training-op-de-werkvloer)
- Hebben jullie zelf collega’s (HBO-niveau) die trainer Onbegrepen Gedrag willen worden. Lees meer op de site: https://onbegrepengedrag.nl/abc-training-onbegrepen-gedrag-bij-dementie/
Daar wil je vast meer van weten.
Bel of mail gerust met Nienke op nienke@onbegrepengedrag.nl of 06616018336