Over ons

Stichting ABC’99 beheert de ABC-methodiek voor omgang met onbegrepen gedrag. De methode werd in 1999 geïntroduceerd in Nederland. 

Het doel van onze stichting: Alle medewerkers binnen de (ouderen)zorg faciliteren in het omgaan met onbegrepen gedrag. En organisaties die te maken hebben met onbegrepen gedrag ondersteunen bij de implementatie en integratie van de ABC-methodiek. 

De ABC-methode

Met de ABC-methode kom je zorgvuldig achter de oorzaak van onbegrepen gedrag bij dementie. Om dit gedrag vervolgens zo goed mogelijk te begeleiden.

Meer over de ABC-methode >

Onze training

Wij hebben 20 jaar ervaring met organisaties die dagelijks te maken hebben met onbegrepen gedrag op de werkvloer. Daardoor weten wij als geen ander waar deze organisaties behoefte aan hebben:

Een praktische werkwijze om dit gedrag te duiden. En vervolgens aan te pakken. Maar wél met (liefdevolle) aandacht voor de cliënt. Ondanks de werkdruk. Ondanks het personeelstekort.

Op die kennis is onze training gebouwd: je leert hoe je de ABC-methode praktisch toepast. Tegelijkertijd leiden we je op als ABC-trainer. Zodat je je collega’s ook thuis kunt maken in de methodiek.

Meer over de training >