Praktische training op de werkvloer

Inleiding
De trainers van Onbegrepen Gedrag (met de ABC-methodiek) kunnen de training voor uw medewerkers bij u in de organisatie verzorgen. Bel gerust om te overleggen en een offerte op maat te krijgen. Uiteraard vrijblijvend!

De trainingsserie ‘Onbegrepen gedrag op de werkvloer’ is bedoeld om mensen met dementie beter te ‘begrijpen’ en positief te bejegenen en uw medewerkers handvatten te bieden voor die positieve benadering. Een effectieve methodiek waardoor de machteloosheid die onbegrepen gedrag oproept, doorbroken wordt. De trainers komen zelf van de werkvloer en hebben hun sporen verdiend in het omgaan met mensen met dementie. Daardoor gaan ze uit van effecten die haalbaar zijn.

De didaktiek – de aanpak in de trainingen – is gestoeld op de methode van Karin de Galan. Daardoor wordt het trainen met plezier. De trainingsserie bestaat uit deze 6 modules:

 1. ABC-Observatie. Hoe werkt het en waarom is dit zo belangrijk??
 2. In banen leiden van verward gedrag
 3. In banen leiden van depressief gedrag
 4. In banen leiden van angstig gedrag
 5. In banen leiden van geagiteerd en agressief gedrag
 6. Omgaan met familie.

Trainingsinvestering
Elke training duurt 2,5 uur. Dat blijkt een tijd te zijn die deelnemers gemotiveerd houdt én ruimte biedt voor oefenen. Want dat maakt deze training zo effectief: er wordt geoefend met lastige situaties met een stap-voor-stap-checklist waardoor je het als deelnemer nooit fout kunt doen. Dankzij die oefening breng je het geleerde (het is echt ‘ingetraind’, goed voor het zelfvertrouwen!) gemakkelijk in praktijk! Effectief. Een training die op een natuurlijke wijze geborgd wordt.

Trainingsmateriaal
De deelnemers ontvangen een handige reader met steeds de gebruikte checklisten, adequate linkjes naar achtergrondinformatie en input voor hun praktijkopdrachten.

Reacties van deelnemers

 1. ‘Veel geleerd. Super praktisch!’
 2. ‘Ik zag hier erg tegenop, maar wat viel het mee. Ook fijn dat onze eigen voorbeelden behandeld werden.’
 3. ‘Leuk dat we dit als team deden!’

Praktijkopdrachten?

Voor elke training maken de deelnemers een praktijkopdracht waarmee ze globaal 1 uur bezig zijn. Die worden door de trainers van feedback voorzien. Het voordeel? Dat de deelnemers direct ‘verder’ kunnen met hun eigen casussen!

Graag een toegespitste offerte

Per training (er zijn er altijd 6 in één pakket) voor maximaal 8 deelnemers live is de  investering  € 890 per keer. BTW vrij, inclusief het nakijken van de opdrachten. U betaalt dus 6 x 890 euro voor de totale trainingsserie waarvoor elke deelnemers die alle 6 modules gevolgd heeft, ook een bewijs van deelname ontvangt. Daarnaast komt er 8 x 25 euro bij het trainingsmateriaal voor de deelnemers, ieder krijgt een eigen reader.

Er zijn nog enkele bijkomende kosten zoals oa  reiskosten van de trainer en daarom maken we graag een op uw situatie toegespitste offerte.

Wie zijn de trainers?  

De trainers zijn gecertificeerde abc-trainers met veel ervaring op de werkvloer. Daardoor kunnen  ze zich goed in de casussen inleven en ondersteunen bij haalbare oplossingen.

Wat zijn de voordelen?

– als team direct samen aan de slag met Onbegrepen Gedrag op de eigen afdeling

– samen leren zoals het straks ook in de praktijk gaat

– na afloop ben je in staat om zelf ‘ABC’s’ te maken en ken je de belangrijkste

   oorzaken van onbegrepen gedrag en handvatten om hiermee om te gaan.

 • doordat elke praktijkopdracht door de eigen trainer van feedback wordt voorzien, blijven de deelnemers gemotiveerd!
 • de training helpt de medewerkers hun stress in de hand te houden. Zij krijgen zicht op wat wel en wat niet haalbaar is.

Als Zorginstelling kunt u hierdoor uw medewerkers, bij voorkeur in teamverband, optimaal trainen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *