Geruzie in jouw verpleeghuis door Coronaregels. En dat op Dirks (89) verjaardag. Drie tips voor een coronaproof verjaardag.

De Coronaregels veranderen nogal eens. Kijk op de posters in de hal en gang en je bent weer bij. Regels zijn van papier, mensen van vlees en bloed. Voordat je ’t weet, botst dat.

Opa Dirk wordt 89 en je ziet het al voor je zijn 6 kleinkinderen bij de receptie met hartjesballonnen, grote doos van de bakker en brede smile. Alle ingrediënten voor een aanvaring? (of teleurstelling).

Natuurlijk heb jij als contactpersoon van de familie vorige week al met zijn dochter contact gezocht maar het eindigde met een boze dochter die uitriep: ‘Mijn vader wordt maar één keer 89. Als je dat maar weet!’ Wat kan hier werken? Want je wilt én een leuke verjaardag én een  coronaproof samenzijn. Er wonen nog meer mensen in jouw verpleeghuis. Wat is nu ‘slim’?

Hier de 3 tips;

  1. Bedenk samen met de familie een veilig plan.
  2. Zet ook zelf als zorginstelling opa Dirk in het zonnetje
  3. …Geef aan dat zo’n belangrijk evenement wel over meer dagen gespreid mag worden. (Is het een bezwaar dat er meer verjaardagen te vieren zijn? Vast niet: je kunt de slingers laten hangen.)

Meer weten over hoe je als professional goed contact krijgt met alle families van je bewoners? Kijk op www. onbegrepen gedrag.nl en schrijf je in voor onze online proeverij op 4 maart via https://onbegrepengedrag.nl/onbegrepen-gedrag-online-proeverij/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *