Start Train de Trainer Onbegrepen Gedrag met de ABC-methodiek

Op 6 maart ging de train de trainer geheel in nieuwe stijl van start. De 6 modules van de ABC-methodiek zijn herschreven volgens de principes van Karin de Galan, daar hoort ook een nieuwe train de trainer bij.

6 enthousiaste mensen zijn in Arnhem gestart met de opleiding. Na een inloop met koffie en thee werd van start gegaan.

De eerste dag is aandacht besteed aan de opstelling van ruimte. We zijn geneigd om plaats de nemen aan een tafel. Waar we lekker op kunnen leunen en onze kop koffie of thee neer kunnen zetten en ons materiaal kunnen neerleggen. Een van de deelnemers beschreef het als een keukentafel gevoel.

Voor onze trainingen willen we echter een actieve houding, een samen leren en een gemakkelijk kunnen bewegen van je stoel naar een andere stoel om te kunnen oefenen en uitproberen. Stoelen in een kring, zonder tafels zijn dan een must.

Het programma van de opleiding werd besproken en vervolgens werd de diepte in gegaan. Het maken van een ABC? Hoe doe je dat precies en hoe ziet zo’n Abc er dan uit? Het model van Karin de Galan? Hoe werkt dat? Wat is de basis van de trainingen? Niet om uit je hoofd te leren maar wel om de handleiding te begrijpen en waar nodig aanpassingen te doen en keuzes te maken.

Met alleen de inhoud zijn we er niet. De trainingen en de methodiek moet ook worden vermarkt in de organisatie. Welke partijen zijn er en wat zijn hun vragen en belangen? Kortom hoe sluiten we precies aan bij de verschillende behoeftes en spreken wij de taal die past bij de verschillende partijen.

Tenslotte is gekeken naar de module observatie. Hoe is die beschreven en hoe kun je ermee aan de slag? Waar kun je de materialen voor de trainingen vinden in de leeromgeving?

Het was een dag die voorbij vloog en waarin enorm veel informatie is uitgewisseld. Wordt vervolgd op 20 maart!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *