ANDERS Omgaan met Onbegrepen Gedrag bij dementie? Jazeker! Zeer de moeite waard en effectief.

Stel je werkt in een verpleeghuis of woonzorgcentrum en je hart ligt bij bewoners met dementie. Dan mag je wel een flinke laag eelt op je ziel hebben want dan zie je dagelijks hoe veel leed Onbegrepen Gedrag kan veroorzaken. Allereerst bij de heer Van D. zelf maar ook bij zijn vrouw (‘Hij vloekte echt nooit’ en ‘ik mag hem niet eens meer aanraken…’).

Zulke situaties kunnen je moedeloos maken. Wat moet je ermee? Kun je er iets mee?

Wat je graag zou willen is dat de heer Van D. weer door zijn vrouw aangeraakt kan worden.  dat hij het naar zijn zin heeft, dat hij tevreden is.  ’s Middags met zijn vrouw een blokje om wil, ervan geniet dat ze vrijdags met een haring aan komt. Dat die verrassingen weer ‘werken’.  Of dat kan? Natuurlijk zou je dat graag willen en ook zou het zinvol zijn om zijn vrouw te ondersteunen in het omgaan met het gedrag van haar man.

Hoe? Is er een klant-en-klaar recept? Nee dat niet maar er is wel iets anders!

Er is een stappenplan waarbij je niet alleen  kijkt naar de diagnose maar naar de persoon (en voorgeschiedenis) van de heer Van D. en naar de situaties waarin dit gedrag voorkomt. Want als je dat weet,  kun je zijn gedrag ombuigen.  En daar is een effectieve aanpak voor.

Dus geen hopeloze situatie? Nee hoor, er is veel kennis over het Omgaan met Onbegrepen Gedrag! Een team ervaren trainers kan bij jullie in het verpleeghuis trainingen geven die volledig aansluiten op waar je mee te maken hebben hebt. Dat scheelt veel ellende maar het allerbelangrijkste is dat de heer van D. en zijn vrouw ondersteund worden. En dat jij als zorgmedewerker daar een rol in speelt.

 Dus ook jouw werkplezier neemt toe.  Drie vliegen in één klap. Met twee varianten:

  1. Ervaren trainers komen binnen 6 weken bij jullie trainingen geven. Op maat, afgestemd met jullie zorgcoaches en met motivatiegarantie. Kijk op: https://onbegrepengedrag.nl/praktische-training-op-de-werkvloer/
  2. Hebben jullie zelf collega’s (HBO-niveau) die trainer Onbegrepen Gedrag willen worden. Lees meer op de site: https://onbegrepengedrag.nl/abc-training-onbegrepen-gedrag-bij-dementie/

Daar wil je vast meer van weten.

Mail voor meer informatie naar info@onbegrepengedrag.nl of bel Nienke op 0616018336

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *